Rug Care

image
1Inleiding
2Plooien, rimpels en krullen
3Nieuwe tapijtgeur
4Een tapijt dat tegen een stootje kan?
5Gemorst
6Opgedroogde vlekken
7Machinewasbare tapijten
8Stofzuigen
9Onthoud
1Inleiding

1. Inleiding

Wij houden net zoveel van uw tapijt als u. Daarom hebben we besloten deze gids samen te stellen om u te helpen uw tapijt te onderhouden, mooier te maken en goed te verzorgen, zodat het jarenlang mooi blijft. Houd echter rekening met enkele kenmerken van onze tapijten als ze gloednieuw zijn:

2Plooien, rimpels en krullen

2. Plooien, rimpels en krullen

Door het vouwen voor verzending kunnen er kreuken en vouwen ontstaan wanneer u een nieuw tapijt uitpakt dat is opgerold. Draai het gewoon met de voorkant naar beneden en het wordt binnen een paar dagen weer plat.

3Nieuwe tapijtgeur

3. Nieuwe tapijtgeur

Nieuwe tapijten kunnen een geur hebben die veroorzaakt wordt door kleurstoffen, garens of doordat ze lange tijd in plastic verpakt zijn geweest. Dit zou snel moeten verdwijnen in goed geventileerde ruimtes.

4Een tapijt dat tegen een stootje kan?

4. Een tapijt dat tegen een stootje kan?

Onze tapijten zijn gemakkelijk schoon te maken, gaan lang mee en zijn bestand tegen vocht, bleekmiddel en vlekken. Ze zijn ontworpen voor intensief gebruik en zijn bestand tegen alledaagse ongelukjes veroorzaakt door kinderen of huisdieren. Ook al hebben onze tapijten al deze geweldige eigenschappen, je moet er nog steeds goed voor zorgen. Daarom moeten we het hebben over reiniging, onderhoud en verzorging.

5Gemorst

5. Gemorst

Ruim gemorste vloeistoffen indien mogelijk onmiddellijk op. Als een vlek eenmaal is ingetrokken, is hij heel moeilijk schoon te maken. Wrijf een gemorste vlek nooit uit, want dan nestelt hij zich dieper in het tapijt. Dep de vlek in plaats daarvan voorzichtig met een schone doek. Gebruik lauw water om achtergebleven vlekken te verwijderen. Gebruik altijd schoon water om eventueel achtergebleven wasmiddel te verwijderen en een schone droge handdoek om eventueel achtergebleven vocht te absorberen.

6Opgedroogde vlekken

6. Opgedroogde vlekken

Meng een mild detergent of tapijtreiniger met water. Doordrenk een spons of doek met het mengsel. Veeg de vlek vervolgens voorzichtig en grondig schoon. Spoel de spons of doek telkens uit voordat je het proces herhaalt tot de vlek verdwenen is. Waarschuwing: Vloerkleden tolereren water, maar zijn er niet dol op. Tapijten van synthetische vezels hebben weliswaar een hydrofobe structuur, maar dat betekent niet dat ze tijdens het schoonmaken met water moeten worden doordrenkt. Overmatig vocht kan een tapijt beschadigen.

7Machinewasbare tapijten

7. Machinewasbare tapijten

Deze zachte en dunne vloerkleden zijn ontworpen om tegen water te kunnen. Je kunt ze dus zonder zorgen in de wasmachine gooien. Gebruik je gewone wasmiddel, maar vermijd bleekmiddel. Wij raden een fijne wascyclus aan op 30 ̊C, met een mild wasmiddel, centrifugeren op maximaal 600 toeren per minuut en ten slotte drogen aan de lucht.

8Stofzuigen

8. Stofzuigen

We raden aan om uw tapijt regelmatig te stofzuigen op een laag tot middelhoog vermogen om het vrij te houden van stof, pluizen en haren. Onze tapijten zijn geschikt voor zowel robotstofzuigers als traditionele stofzuigers. We raden aan om niet continu met de stofzuiger over de randen te gaan, omdat dit de randen kan verzwakken, vooral de hoeken.

9Onthoud

9. Onthoud

• Kreuken en geurtjes verdwijnen na een paar dagen.

• Stofzuig regelmatig.

• Handel onmiddellijk in geval van morsen.