Het juiste formaat vloerkleed kiezen

image

Het juiste vloerkleed kiezen is geen gemakkelijke taak. Factoren zoals stijl, patronen en kleuren spelen een rol, maar een aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien, is de grootte. Het tapijt is een belangrijk element van de inrichting, het hart van elke kamer, en de juiste afmetingen kiezen zorgt voor een harmonieus resultaat. Om uw beslissing te vergemakkelijken, hebben we deze gemakkelijk te volgen gids gemaakt om u te helpen.

image

Met zo'n breed aanbod kan het overweldigend zijn om door de keuzemogelijkheden te navigeren.

Hetzelfde tapijt is vaak verkrijgbaar in meerdere maten en zelfs verschillende vormen. Hoe kiest u nu het tapijt dat in uw ruimte past?

Laat ons u door het proces leiden en u helpen een weloverwogen beslissing te nemen die aan uw behoeften voldoet.

image

Maar al te vaak zijn we gefascineerd door het ontwerp of de kleuren van een tapijt en doen we impulsieve aankopen. Helaas wordt het belang van het kiezen van de juiste maat vaak over het hoofd gezien en vertrouwen velen van ons gewoon op een "schatting".

Als een tapijt echter te groot is, zal het letterlijk de ruimte opslokken en alles wat je ziet domineren. Aan de andere kant, als het te klein is, kan het verloren gaan tussen het decor en zijn rol als "anker" dat de kamer visueel "samenbindt" niet vervullen. Het resultaat? Een gebrek aan evenwicht dat eruit springt en je je afvraagt: "Het zag er geweldig uit op de foto.... Waarom ziet het er in mijn huis niet hetzelfde uit?".


De eerste en belangrijkste stap, misschien zelfs de enige, is om een meetlint te pakken en de maat te bepalen die je nodig hebt.

Als je meubels al op hun plaats staan, is dat perfect! Je kunt zelfs het vertrouwde schilderstape gebruiken om het tapijt te simuleren. Het laat geen sporen achter op de vloer en geeft een duidelijke visuele weergave van het gebied dat overeenkomt met de afmetingen van het tapijt.

image

LINVINGROOM

image

Het tapijt in de woonkamer moet minstens even groot zijn als de sofa, of iets groter. In het ideale geval steekt het ongeveer +/- 20 cm over de randen van de sofa uit, zodat het maximaal comfort biedt onder uw voeten, ongeacht waar u zit.

Een ruime woonkamer combineert prachtig met een SHAGGY vloerkleed - Dit pluche vloerkleed aan de voet van de bank zorgt voor comfort en warmte dankzij de fluweelachtige look en de zachtheid van de vezels.

image
image

Kies in een kleinere woonkamer met een 2-zitsbank voor een kleiner formaat en plaats de voorpoten van je bank op het vloerkleed. Dit creëert een stijlvolle en samenhangende ontspanningsruimte.

BEDROOM

Vloerkleden in de slaapkamer zorgen voor een zacht ontwaken en een gezellige warmte voor je voeten. Kies een vloerkleedmaat op basis van de breedte van je bed voor een harmonieuze en stijlvolle look.

Voor een standaard kingsize bed kies je een ruim vloerkleed. Een gelijkmatig brede rand aan alle zijden zorgt voor een evenwichtige look en optimaal comfort.

image

EETKAMER

image

Voor de eetkamer hangt de grootte van het tapijt af van de grootte van je tafel. Je kunt kiezen voor een rond tapijt of een traditioneel rechthoekig tapijt.

Daarnaast stellen we graag onze machinewasbare collectie voor, ideaal voor eenvoudig en stressvrij reinigen.

Voor een traditionele rechthoekige eettafel die plaats biedt aan 6 gasten, raden we een vloerkleed van 200x275cm aan. Zo wordt de hele eethoek omlijst door het vloerkleed, wat een visueel aantrekkelijke ruimte creëert.

image

Als je een ronde eettafel hebt, raden we je ten zeerste aan om een van onze trendy ronde vloerkleden te overwegen die een modieus accent aan je inrichting zullen geven.

image
image

RUNNERS

Als het eerste wat je gasten zien als ze binnenkomen, is het essentieel om een vloerkleed te kiezen dat de toon zet voor je hele huis. Je krijgt geen tweede kans om een goede eerste indruk te maken.

image

In onroerend goed draait alles om locatie. In de keuken gaat het om smaak. En bij SURYA draait alles om stijl!

image

Natuurlijk zijn onze runner tapijten, net als alle andere tapijten, ontworpen en gemaakt om te weerstaan aan intensief gebruik. Ze zijn duurzaam en bestand tegen de kleine ongelukjes van het leven, veroorzaakt door kinderen of huisdieren.

Verkrijgbaar in verschillende maten om aan ieders behoeften te voldoen:

image

  • 80x150cm Ideaal voor een studio of een kleine flat. Trek ongeveer 1 meter af van de lengte van de gang en laat een ruimte van ongeveer twintig centimeter over aan de zijkanten zodat het vloerkleed niet de vorm aanneemt van een kamerbreed vloerkleed.
  • 80x220cm Over het algemeen meer geschikt voor een woning. Plaats geen meubels op het tapijt om een harmonieuze en uitnodigende entree te creëren.
  • 80x365cm Als je een bijzonder lange gang hebt, om de visuele impact van een erg lange en smalle ruimte te verminderen.

OUTDOOR

Onze OUTDOOR tapijten zijn de chique troef van zonnige dagen voor een stijlvolle woonkamer buiten! Ze passen moeiteloos bij alle materialen: een houten terras, een aluminium veranda of een meubel van geweven hars.

image

Soms heb je in de stad alleen een balkon of een klein terras. Maar je kunt van deze kleine ruimte een gezellige plek maken om te chillen.

image
image
image

Een M-size vloerkleed is een must-have voor een gezellige en stijlvolle buitenhoek. Je kunt er een paar comfortabele fauteuils of een bank op zetten, samen met een salontafel in het midden.

Als je het geluk hebt een groot terras te hebben, trakteer jezelf dan op een groot vloerkleed.

Wees niet bang om het gelaagdheidseffect uit te proberen voor een ultrachique Boho look.

image
image

Het juiste formaat vloerkleed bepalen is synoniem voor een harmonieus resultaat. En een evenwichtige, goed geproportioneerde leefruimte is een teken van goede smaak in interieurontwerp.

Wij bieden een ruime keuze aan tapijten, voor elke stijl, elke behoefte en elk budget. Leef met stijl en elegantie en geef je huis een make-over met een MARK & DAY tapijt.